top of page
Search
  • Writer's pictureSynnøve Virkesdal

Strategi

Innlegg i Stavanger Aftenblad mandag:TENKT STRATEGIMØTE OM VAKSINE ET STED I VEST:


«Velkommen til ukens strategimøte. Først en rask gjennomgang av hva som har skjedd til nå. Så kommer dagens viktigste sak: Veien videre.


Vi var tidlig ute med denne vaksinen, etter utrolig godt og hardtarbeidende samarbeid. Vi reddet verden fra undergang, det var gode dager, for et lag vi har vært! Først var det de syke eldre vi forsket på. Lot det seg gjøre å vaksinere dem, ville de tåle vaksinen? Det var jo det store spørsmålet i startfasen. Og det viste seg å for det meste gå fint. Noen døde jo, men de skulle nok dø likevel, for å si det som det er.


Så var det de friske eldre vi sjekket ut. Og det gikk strålende dere, de var så ivrige etter å få livene sine tilbake. Produsentene begynte allerede å godt i pluss etter arbeidet med å utvikle vidunderet vårt, de sikret overskuddet sitt allerede der. Så var det neste å vaksinere den voksne befolkningen, hvordan ville det gå? Det var mer skepsis i denne gruppen, mye motstand enkelte steder, ting gikk litt tregere, men vi er godt fornøyde likevel. Nå har der vært barnas tur en stund. De blir jo ikke så syke av sykdommen, men kunne vi likevel gi de eldste en dose, tålte de det? Og ville folk se nytten av å vaksinere en gruppe som egentlig ikke trengte det? Men det viste seg at all bekymring var bortkastet, for alle ville ha den! Vi leverte selvfølgelig og ble igjen helter, tilbud og etterspørsel, vet dere, foreløpig er det en ny suksess. Men nå begynner pandemien å komme under kontroll og veldig mange er vaksinert, så hva skal vi gjøre nå? Dette er dagens tema, dere. Og vi må finne på noe fort, før utbyttet til produsentene og vårt rykte som helter daler. En tredje dose til alle er under utprøving. Egentlig ser det ut som ingen egentlig trenger den enda, men folk tar den når tilbudet kommer, det ser vi allerede nå. Snart har det gått ett år siden første dose, så da kan vi begynne forfra. Sett i gang tester, i mellomtiden kjører vi på, produser og sender ut mer vaksine! Vi redder verden, folkens, vi skriver historie! Hva sier du bak der, snakk høyere! Afrika? Det er da ikke vårt ansvar, de betaler ikke engang. Hæ, hva sier du? Sende de 100 millioner dosene vi har på lager som snart går ut på dato til Afrika? Nei, hvorfor det? Er det noen bedre innspill før vi avslutter møtet?»


Synnøve Virkesdal
37 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Rossana Porcu
Rossana Porcu
Nov 10, 2021

Hva er veien videre? Veldig godt spørsmål og veldig godt skrevet <3

Like
Synnøve Virkesdal
Synnøve Virkesdal
Nov 10, 2021
Replying to

Takk 😊

Like
bottom of page