top of page
Search
  • Writer's pictureSynnøve Virkesdal

St. Mandag

Sankt Mandag, hellig begynnelse, jeg liker den sangteksten av Vamp.
Første arbeidsdag etter en god juleferie, og jeg skal i gang med å skrive igjen. Det ble en lang pause etter at hunden vår døde i august, og høsten kom med så mye input at jeg aldri fant roen til å begynne jobbe med ordene igjen. Mandag, nytt år og til og med bursdagen min, er en god dag å starte på. Si hva du vil inspirasjon! Men alt starter med en bestemmelse og en begynnelse. Gripe pennen og skrive uten å tenke i 10 minutter først, etterpå lese gjennom om se om noe er brukende. Hvis ikke det er noe der går alt i søppelkurven. - Den som er oppfunnet av Gud, til meg, ifølge Margaret Atwood. Jeg vet ikke hva jeg skal skrive, bare at jeg skal gjøre det. Kjenne om det er liv på innsiden, skrive ut noen ideer, og se hva det blir til. Det har jo vært en hel del spredte tanker i løpet av denne lange pausen. Nå får jeg se om jeg finner dem igjen.


Om to dager skal jeg begynne i min nye jobb som skolebibliotekar, og håper det det kan bli lettere å skrive når ukene blir mer like. Jeg skal jobbe to faste dager, de tre andre må jeg sørge for å rydde formiddagen ledig til meg og ordene.

25 views2 comments

Recent Posts

See All

Skogen

2 Kommentare


Synnøve Virkesdal
Synnøve Virkesdal
03. Jan. 2022

Takk for det, og godt beskrevet 😊 Jeg skriver også dagbok. Og ved nyttår tar jeg ofte et raskt tilbakeblikk over det jeg har skrevet og opplevd. Da oppdager jeg ofte ting jeg hadde glemt og ser av og til noen lange linjer. Det er nydelig å ha et sted å putte tankene sine, som ingen noen gang skal lese!

Gefällt mir

Hildegunn Rødset
Hildegunn Rødset
03. Jan. 2022

Gratulerer med bursdagen! Mandag og eit nytt år er allveg ein frisk start på prosjekt ein vil gå i gang med. Eg tek fram dagboka igjen og finn der eit fristed kor eg kan skrible kva som helst, uten tanke på at det skal vere noko leseverdig for andre. Om eg finn att same boka eit år eller to seinare, blir eg ofte fortenkt over kor bra noko av skribleriet har vore. No som det er januar - og året enno ligg ubrukt som ei upløgd mark framom oss, da er det lettare å få den gode oversikten og lage nyttige rutinar for oss sjølve. Det er nesten som å bli født på ny.

Hilsen Hildegunn

Gefällt mir
bottom of page