top of page
Search
  • Writer's pictureSynnøve Virkesdal

SONE#21, siste del

Siste del av prosjektet skrive ny betydning inn i pandemi-ordene kommer her. Nummer 19 tror jeg sparker litt, og det er meningen, for poesi skal være litt ubehagelig av og til, hvis den gjør jobben sin. Nummer 21 er det diktet som startet det hele, så nå er ringen sluttet. Jeg har laget et par eksklusive bøker med SONE 21-diktene samlet, og den ene er allerede bortlovet så hiv deg rundt hvis du vil ha en! Nå legger jeg dette strevsomme prosjektet bak meg og kan jobbe videre med diktene som skal bli til en ny samling. Samtidig må jeg lage flere nye bøker, for jeg har solgt og levert en del fra meg i det siste så det tømmes i nettbutikken. Noen bøker og en collage er også til satt ut på Utstein Pilegrimsgard for å selges der når verden en gang åpner igjen.
#18 KLEM

Det der vi gjorde, husker du, vi stilte oss inntil hverandre, helt nær, lente kroppene våre inntil hverandre, skulder mot skulder, bryst mot bryst. Det høres nesten for intimt ut når en sier det sånn, men det var det vi gjorde når vi møtte noen vi var glade i: Vi la armene om hverandre, over den ene skulderen og under den andre, var det et barn rakk armene våre helt rundt, og vi kunne gjøre det mange ganger hver dag, selv om ingen hadde vunnet i fotball eller inngått ekteskap.

#19 KONTAKT

Det er klart du måtte reise, fly langt og ofte, komme deg bort og se alt de andre hadde sett, haste fra flyplass til hotell, forte deg rundt og få med alt, en by på en helg, et land på en uke, ta bilde av det hele, skryte og dele, snu og starte på ny, ny reise, nytt sted. Men inn dine egne vindu har du visst ikke tittet, der inne vet du nok ikke hvordan ser ut.

#21 ETTERPÅ

Jeg skal stå i en varm eng en sommerkveld, solen skal tine huden, bakken, alt som vokser og alt jeg gleder meg til. Jeg skal stå der og vite i hele kroppen at fra nå er alt mulig, jeg kan gå dit jeg vil, drikke vin og omfavne fremmede, bli brisen og ikke passe meg mer. Jeg skal høre lyden av fest i en hage, og jeg skal gå til den hagen og det skal være noen jeg kjenner og noen ikke, og de skal rope velkommen og vi skal danse hele natten, vi skal drikke vin og ikke tenke, sitte rundt et bord og spise, diskutere og le, og ingen skal ikke sove den natten.11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page