top of page
Search
  • Writer's pictureSynnøve Virkesdal

Juleutstilling


Nå er dato og lokale for juleutstilling satt. Det blir 25-27.november, altså første helgen i advent. Jeg kjenner i ettertid at det blir litt stress for uken før er travel på jobb… Men nå er det bestemt og jeg har jo lyst å få komme ut med det jeg har laget siste årene, og det sammen med en gjeng fine folk! Snekkeren min skal lage et oppheng til bildene og fjølene for det går ikke an å henge noe på veggene i lokalet. Og så håper jeg jo at venner kommer innom. Siden vi er så mange er sjansene gode for mye besøk på utstillingen.


Jeg var ute og spiste med jobb sist fredag. Der var en som ville se hva jeg laget, og jeg viste henne nettsiden. Hun begynte å le med en gang. - 350 kroner! ropte hun. Tar du 350,- kroner for de flotte bøkene? Hvor lang tid bruker du på å lage en? - Eh... Jeg bruker noen dager.. - For 350,- kan jeg kjøpe en bok i bokhandelen. Du må ta MYE mer! De er verd 900,- sa hun.

Før jeg gikk hjem, tok jeg henne i hånden og lovet å sette opp prisene. Det ble ikke 900,- men litt dyrere har de blitt. For det er langt fra første gang jeg har hørt dette. Jeg har bare vært så redd for at noen skulle ville ha en bok og ikke ha råd til den. Men jeg må gi henne helt rett (klok dame!) og gi bøkene verdi etter både arbeidet, papiret og det unike med at det finnes bare en av hver. Våge å kalle det kunst, det er jo både et bilde som kan henge på veggen og en bok, og ikke bare tenke at jeg elsker å lage dem og det er liksom betaling nok. Det måtte en fra utsiden til for at jeg skulle skjønne dette. Når noen som kjenner meg sier at jeg må ta mer betalt, er det akkurat som det ikke teller like mye som en som ikke ante hva jeg holder på med gav meg sitt åpenhjertige førsteinntrykk. Så nå øver jeg meg på at hvis noen på utstillingen sier: - Det er altfor dyrt for en bok! Så skal jeg svare: - Da er boken ikke til deg.


Er du i nærheten av Strand første advent-helgen, kom innom og se!
39 views0 comments

Recent Posts

See All

Skogen

Kommentare


bottom of page