top of page
Search
  • Writer's pictureSynnøve Virkesdal

Sånn blir en bok til

Updated: Oct 30, 2020

Siden ferien har jeg flere ganger prøvd å komme i gang igjen med å skrive roman. Å gå inn i en roman er krevende greier, det er lange linjer å holde rede på og jeg må holde på en stund når jeg er i gang. Og kroppen har ikke fungert. Hver uke har jeg tenkt at på mandag skal jeg begynne, men mandag kommer og er like trøtt som forrige, og etter hvert ble romanen ble en propp i systemet for å gjøre andre ting. I tillegg, det må innrømmes, går det innpå meg at jeg enda ikke har fått svar fra de som leser "Crescendo" nå, og altså enda ikke har kommet i nærheten av å utgivelse. Jeg mister litt retning i arbeidet hvis jeg ikke når ut med det. For jeg skriver jo ikke for min egen del, jeg har noe jeg vil si og det må leses innimellom hvis det skal gi mening....


I alle fall, fikk jeg nå endelig lagt til sides historien jeg skriver på. Og da løsnet det så jeg kan jobbe med andre ting. Som å forbedre samlingene jeg har i bøkene, og fortsette å lage nye.


Og sånn blir innsiden av en bok til:

1. Rive papir som passer til forsiden, det skal gi sammenhengende sider, men også overraskelser. Å rive papir er så beroligende får at hvis jeg ikke får sove, kan jeg står opp og river innmat til en bok. Og pulsen går ned med en gang.

2. Samle sidene i bunker. Lager jeg flere samtidig, må de merkes så det ikke blir rot, for ingen er like.

3. Skrive ut. Gjør jeg en feil nå, kan den kanskje ikke rettes opp, sidene er ferdige og i rekkefølge og en liten feil må jeg jobbe mye med - eller kaste alt og begynne på ny.

4. Sy sammen, bare gøy.

5. Ferdig. Klar til å legges i nettbutikken.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

Skogen

Comments


bottom of page